Nezávislost na síti


Bez elektřiny jsou nejen domácnosti, ale i výrobní firmy, instituce a zkrátka celá lidská společnost v problémech. Všechno je dnes na elektřinu, takže když ji někdo nemá k dispozici, jen těžko se tento problém řeší. Sehnat náhradní zdroj elektřiny je náročné a složité. Je možné mít doma elektrocentrálu na benzín nebo naftu, ale její provoz je nákladný a centrála je velká, těžká a hlučná. Pro překlenutí pár hodin při výpadku proudu je to ale dobré řešení, nicméně není moc komfortní. Poskytne vám sice elektřinu na nezbytně nutnou dobu, abyste mohli třeba napájet mrazák a lednici a nepřišli jste tak o jídlo, ale elektřinu do zásoby vám nevyrobí.

solární panely

Proud i do zásoby
Pokud nechcete kupovat elektrocentrálu a skladovat doma naftu nebo benzín pro případ že byste chtěli mít pohon připravený pro případ potřeby, měli byste zvážit, zda pro vás nebude lepší fotovoltaická elektrárna pro vlastní potřebu https://www.joyce-energie.cz/fotovoltaika-rodinny-dum/. Můžete si díky panelům vyrobit vlastní elektřinu, a tu můžete spotřebovat hned. Pokud byste si pořídili řešení s bateriemi, je možné přebytky elektřiny uložit do nich, a je možné ji využít až v případě, že například nepůjde proud od dodavatele. Solární panely jsou ideální řešení pro případ, že chcete být nezávislí na dodávkách proudu a chcete ušetřit.

panely na střeše

Je to levnější?
Každý má u svého dodavatele elektřiny, u kterého má zajištěný odběr smlouvou za určitou cenu. Jenže každý dodavatel si může cenu zvýšit, jak chce, takže nakonec můžete platit vyšší cenu, než jste původně měli ve smlouvě. Když budete mít vlastní solární elektrárnu, vyrobíte si elektřinu svoji. Odeberete o to méně elektřiny od dodavatele, takže díky tomu spotřebujete méně a budete platit méně. Využijte možnost ušetřit, návratnost je poměrně rychlá, a navíc můžete využít dotace, pomocí kterých pokryjete část nákladů spojených s nákupem fotovoltaiky.